topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk linsebowl

Meksikansk linsebowl

med sprø tortillachips og cajundip

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Lyst på meksikansk til middag i dag? Da kan vi friste med en vidunderlig linsebowl. Vi bygger bowlen med stekte linser og gulrot, hjemmesyltet rødløk og fersk tomat og koriander. Sprø tortillachips og kremet cajundip passer perfekt til.

Tags:
Rask
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Grønne linser

½ boks

Tomatpure

5 g

Tex-Mex

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

1 pose

Koriander

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ts

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier867 kcal
Energi (kj)3627 kj
Fett32.2 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater115.7 g
Sukker13.5 g
Protein24.5 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen, og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Sylt løk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Bland hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. 

Vend løk i væsken og sett til side.

Hell ut væsken før servering.

Forbered råvarer
3

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Grovhakk tomat. 

Skyll linser.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. 

Tilsett linser, gulrot, tomatpuré [1/2 boks, 2P], Jorda Rundt, Tex-Mex, salt [1 ts | 2 ts] og vann [1,5 dl | 3 dl], og la putre i 5-6 min, eller til mør.

Lag cajunrømme
5

Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med linser, tomat og syltet løk. 

Krydre tomat med en klype salt. 

Strø over gouda og server med en klatt cajunrømme og tortilllachips på siden. 

Pynt med korianderblader.