Middagen i dag byr på vegetarisk karri med linser og en smakfull kokossaus. Karrien kokes med friske grønnsaker, ingefær og hvitløk. Retten toppes med sprø cashewnøtter og fersk koriander, og på bare 20 minutter har du denne smaksfesten ferdig på bordet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Ingefær
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Gulrot
2 stk
Tomat
1 pakke
Grønne linser
20 g
Gul karripasta
(Inneholder Sennep)
200 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnøtter
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og senk til lav varme. Kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Finhakk hvitløk og løk. Riv ingefær fint. Riv gulrot grovt. Grovhakk tomat. Hell væsken av linser og skyll under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, gulrot og tomat i 3-4 min.
Tilsett ingefær, hvitløk, Ginger Ninja og gul karripasta. Stek i 1 min. Tilsett linser, kokosmelk og soyasaus, og kok opp. La småkoke i 4-5 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Grovhakk koriander og cashewnøtter.
Anrett ris og kokoskarri i dype tallerkener. Topp med en klatt yoghurt. Pynt med cashewnøtter og koriander. Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.