Miso er en pasta laget av soyabønner som er populær i japansk matlaging. I kveld steker vi hyse og blander den med en nydelig saus av misopasta, soyasaus og hvitløk. Vi serverer vår misoglaserte hyse med ris, coleslaw og syltet agurk og gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
3 ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skrell agurk og gulrot til lange bånd med en skreller.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.
Vend agurk og gulrot i væsken og sett til side.
Hell ut væsken før servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland misopasta, soyasaus [1/2 pake, 2P], hvitløk, sukker [1 ss | 2 ss], hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Fjern fra varmen og tilsett misosaus. Dekk fisk forsiktig med saus. Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Bland kålblanding og majones i en mellomstor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Press hver porsjon ris ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu opp ned og ta av skålen for å lage en riskuppel.
Legg fisk, kålslaw og syltede grønnsaker ved siden av.
Hell misosaus over fisken.