Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer torsk i aiolidressing og panko, og baker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli, gulrot og vårløk, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
12.5 g
Ketchup
150 g
Jasminris
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
250 g
Brokkoli
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ ts
Salt (steg 3)
3 dl
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft). Skjær torsk i 3 cm tykke biter. Bland aioli og ketchup [1/2 pakke, 2P] i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Bland fisk med aiolidressingen. Bland deretter jevnt inn panko. Legg fiskebiter på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko. Drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 12-15 min, til bitene er sprø og gjennomstekte.
Finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i ca. 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10-15 min, til vannet er absorbert. TIPS: Ikke løft lokket, risen skal dampes.
Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik og sukker* [1 ts | 1 ts] i en skål. Skjær brokkoli med stilk i små biter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær vårløk i tynne skiver, og separer det grønne fra det hvite.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli (og stilk), gulrot og det hvite av vårløken i 5-6 min. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for å steke grønnsakene raskere.
Press væsken av agurk. Anrett hvitløksris, grønnsaker, fisk og syltet agurk i dype tallerkner. Drypp over svart sesammajones og strø over det grønne av vårløken.