Med denne deilige oppskriften er det ingen sak å inkludere et fiskemåltid på ukesmenyen. Vi panerer sei med peanøtter og panko paneringsmel, og ovnsbaker den til den får en gyllen og sprø skorpe. I mellomtiden tilbereder vi luftig jasminris med koriander, og en frisk gulrotsalat. Til slutt topper vi fisken med søt chilisaus, presser over limesaft og serverer med en klatt srirachamajones på siden. Dette er en real smaksfest!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
40 g
Søt chilisaus
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
150 g
Jasminris
1 stk
Salat
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk peanøtter.
Bland peanøtter, panko, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2].
Legg fisk i en ildfast form med bakepapir og topp med peanøttblanding. Press forsiktig, så blandingen fester seg til fisken.
Stek i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skjær roten av salat og trekk bladene forsiktig fra hverandre.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland salat, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Del lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk koriander.
Vend koriander i ris rett før servering.
Bland majones og sriracha i en liten skål.
TIPS: Reduser eller drop koriander hvis du ikke liker det.
Anrett korianderris, fisk og salat på tallerkener.
Topp fisk med søt chilisaus.
Server med en klatt srirachamajones og press limesaft over retten.