topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistasj- og rekepasta

Pistasj- og rekepasta

med urtepesto og cherrytomater

Denne oppskriften er både lukrativ og smaksrik, men likevel veldig enkel å slenge sammen. Kok spaghetti og bland pastaen i en fyldig tomatsaus med urtekrydder, ruccola og en hjemmelaget pesto. Spaghettien toppes med smør- og sitronstekte reker smaksatt av hvitløk og chiliflak, og avslutt med et dryss finrevet ost på toppen.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Nøtter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 pose

Basilikum

1 pose

Bladpersille

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

½ stk

Sitron

40 g

Ruccola

250 g

Cherrytomater

4 g

Hvitløksflørt

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier867 kcal
Energi (kj)3626 kj
Fett44.2 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater73.5 g
Sukker8.6 g
Protein41.5 g
Natrium81 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag pesto
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk basilikum, persille og pistasjnøtter.

Bland hakkede urter, halvparten av finrevet ost, pistasjnøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en mellomstor skål. Sett til side.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Forbered grønnsaker
2

Skyll ruccola.

Halver cherrytomater.

Finhakk eller press hvitløk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Kok pasta
3

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek reker
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek i 1-2 min per side, til gylne og gjennomstekte.

Tilsett hvitløk, chiliflak, smør [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Stek videre i 30 sek, til smøret har smeltet.

Overfør reker og sitronsaus til en mellomstor skål. Sett til side under folie.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av) på middels varme.

Tilsett Hvitløksflørt og stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett spaghetti, urtepesto, pastavann og cherrytomater. Bland pasta og tomater i saus.

Vend ruccola i pastaen rett før servering.

TIPS: Tilsett ekstra pastavann hvis pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Topp med reker, resterende finrevet ost og resterende sitronsaus.