Ratatouille er en fransk grønnsaksrett med tomatsaus, og i dagens oppskrift kombinerer vi den med rigatoni for et fyldig måltid. Vi lager vår ratatouille med ovnsbakt squash og aubergine kokt i en saus av løk, hvitløk, fløte, middelhavskrydder, hakkede tomater og revet ost. For ekstra knas topper vi retten med sprøstekt panko.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ pose
Bladpersille
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
1 stk
Squash
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
8 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Aubergine
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til løk
½ ts
Sukker til saus
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær aubergine og squash i 1 cm store terninger.
Legg aubergine og squash på et stekebrett med bakepapir, drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med salt. Bland sammen.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke og gylne.
I mellomtiden, varm opp olivenolje på middels høy varme.
Stek panko melblanding i 2-3 min, eller til gyllen og sprø.
Krydre med en klype salt og pepper.
Hell over i en liten skål, og sett til side.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persille.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek løk med en klype salt i 4-5 min, til myknet.
I mellomtiden, kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet.
Tilsett hvitløk, sukker og Middelhavsdrøm i stekepannen med løk og stek i 30 sek, til velduftende.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, tilsett hakkede tomater, matfløte, vann, grønnsaksbuljong og finrevet ost i stekepannen.
Tilsett bakt squash og aubergine, salt og pepper, og la putre i 3-4 min.
Vend inn kokt pasta i sausen. Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.
Fordel ratatouillepasta i skåler.
Topp med panko og hakket persille.