Denne retten vil bli en sikker favoritt blant både store og små. Vi ovnsbaker potet og selleri, før vi ostegratinerer grønnsaker og røkelaks sammen med en herlig saus. Nyt den lune og saftige gratengen med en forfriskende salat på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Røkt laks
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Gressløk
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
½ stk
Sitron
1 stk
Knollselleri
(Inneholder Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
1 ss
Smør (steg 2)
10 ss
Melk (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell selleri, del i to og skjær i 1/2 cm tykke halvmåner.
Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tykke skriver.
Kok potet og selleri i 8-10 min, til lett møre. Hell av vannet.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en ny mellomstor kjele på middels høy varme.
Rør inn hvetemel [1 ss | 2 ss].
Tilsett litt og litt melk [2 dl | 4 dl] og matfløte [1/2 pakke, 2P]. Pisk i 3-4 min, til tyknet.
Tilsett hvitløk, grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Dekk bunnen av en ildfast form med halvparten av potet og selleri.
Legg røkelaks over grønnsaker, og fordel resterende potet og selleri jevnt på toppen.
Hell over saus og dryss finrevet ost på toppen.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til potet er gjennomstekt og gyllen.
I mellomtiden, vask salatblanding.
Finhakk gressløk.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland salatblanding, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål rett før servering.
Anrett grateng på tallerkener, og dryss over gressløk.
Server med salat på siden.