I dag kan vi friste med en nydelig fiskerett! Denne klassiske oppskriften på sitronstekt torsk er enkel og veldig smakfull. Vi lager også ovnsbakte poteter og brokkoli, og serverer sitronskiver og en kremet aioli til å dyppe i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 2)
1 ss
Smør (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tykke biter.
Fordel poteter på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med sesamfrø, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
Imens potetene er i ovnen, press eller finhakk hvitløk.
Grovhakk dill.
Del sitron i to og skjær den ene delen i tynne skiver og den andre i båter.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.
Skjær brokkolibuketter og stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter.
Fordel på stekebrettet med potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i ovnen i 15 min.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på én side.
Snu fisken i stekepannen.
Tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener.
Øs over sitronbuljong og pynt med sitronskiver.
Server aioli på siden.