Sørøst-asiatisk kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sørøst-asiatisk kjøttdeig

Sørøst-asiatisk kjøttdeig

med hvitløkskokt ris og stekte grønnsaker

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige aromatiske komponenter. I dag skal vi lage en spennende oppskrift med mange gode ingredienser. Hvitløksrisen passer seg selv på komfyren mens vi steker kjøttdeig og grønnsaker med asiatiske krydder, og blander en kremet dressing med majones og soyasaus. Det blir ikke enklere å lage asiatisk mat enn dette.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Ga-Laksa

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3113 kj
Fett35.7 g
Mettet fett9.8 g
Karbohydrater72.1 g
Sukker20.1 g
Protein33.4 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [½ ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Forbered råvarer
2

Skjær agurk i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.

Grovhakk pak choi.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 3-4 min.

Tilsett pak choi og stek i 2 min, eller til pak choi faller litt sammen. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
4

Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøttdeig krydret med Ga-Laksa og salt [¼ ts | ½ ts] i 3-4 min. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Tilsett grønnsaker tilbake i stekepannen og tilsett soyasaus [½ pakke, 2P] og sukker [1 ts | 2 ts]. Rør godt og stek i 1-2 min, til gjennomvarmt. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med kjøttdeig og stekte grønnsaker.

Drypp sesammajones over.

Pynt med agurk.