Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Squash
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett ris og en klype salt* og kok på lav varme under lokk i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!
Skjær gulrot (uskrellet) i 0,5 cm tynne staver. Grovhakk pak choi. Skjær squash i tynne halve skiver. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk fint. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær lime i båter.
Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Bland sweet chili saus, soyasaus, ingefær og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre grønnsaker med en klype salt* og pepper*, og overfør til en bolle.
Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Klapp forsiktig laks med tørkepapir så den er tørr og krydre med salt* og pepper* på begge sider. Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend laks og stek i ytterligere 3-4 min, eller inntil gjennomstekt. Overfør til en tallerken med skinnsiden opp så den holder seg sprø. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm samme stekepanne igjen på middels varme. Tilsett chilisaus og la simre i 30 sek, inntil gjennomvarmet og ingefær ikke lenger er ‘rå’.
Anrett ris og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med laks (med den sprø skinnsiden opp). Øs chilisaus over og pynt med vårløk. Serveres med limebåter ved siden av.