Vi panerer laks, steker den litt i pannen før den bakes ferdig i ovnen med brokkoli. Vi serverer sprøstekt laks og brokkoli med luftig basmatiris, en smakfull katsusaus, flotte gulrotbånd og en kremet sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Brokkoli
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Curry-On
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Gulrot
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 dl
Vann (steg 5)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/240°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skjær stilken i 1 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, til mør.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Ha panko i en tredje tallerken.
Dypp fisk først i melblanding, så i egg og til slutt i panko.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels varme. Stek fisk i 8-9 min på hver side, til pankoen er gyllen. Vend i blandt. Overfør laks til en tallerken med kjøkkenpapir. Fjern skinnet før servering om ønskelig.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett olivenolje om fisken setter seg fast.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Vask stekepannen. Smelt smør [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Tilsett Curry-on og hvetemel [½ ss | 1 ss], og stek i 1 min.
Rør inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varmen.
Skrell gulrot til lange bånd.
Anrett ris, brokkoli og katsusaus på tallerkener.
Legg fisk over sausen.
Drypp en klatt sesammajones på siden og pynt med gulrotbånd i midten.