'Steak frites' og bearnaisemajones
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Steak frites' og bearnaisemajones

'Steak frites' og bearnaisemajones

med grønne bønner og hvitløkssmør

I dag skal vi lage en skikkelig god middag som består av mør biff med hvitløkssmør, timianbakte poteter, sitronstekte grønne bønner med pinjekjerner, kremet bearnaisemajones og fersk persille. Unn deg noe ekstra godt i hverdagen!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

300 g

Ytrefilet av storfe

½ pose

Bladpersille

150 g

Grønne bønner

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Estragon

25 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 pose

Timian

½ stk

Sitron

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Peanøtter, Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

2 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier879 kcal
Energi (kj)3679 kj
Fett57.4 g
Mettet fett20.5 g
Karbohydrater53 g
Sukker7.4 g
Protein42.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Ta smør [2 ss | 4 ss] ut av kjøleskapet slik at det kan bli mykt. 

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt. 

Plukk timianblader. 

Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tynne pommes frites. 

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med timian og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-30 min, til møre. 

Forbered råvarer
2

Finhakk persille [1/2 stk, 2P] (spar litt til pynt).

Plukk og grovhakk estragon. 

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to. 

Skjær endene av grønne bønner.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side for medium rå.

TIPS: Stek i 1-2 min til for godt stekt. Pakk i folie og la hvile til servering.

Lag saus
4

Bland smør [2 ss | 4 ss], en klype salt, halvparten av sennepen, hvitløk og persille godt sammen i en liten skål. 

Bland majones, estragon, resterende sennep, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en annen liten skål.

Stek grønne bønner
5

Vask stekepannen og varm opp på middels høy varme. 

Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne og velduftende. Overfør til en liten skål. 

Tilsett grønne bønner, en skvett sitronsaft og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til vannet har forsvunnet. Tilsett en klype salt og pepper, og rør inn pinjekjerner rett før servering.

Server
6

Anrett pommes frites, biff og grønne bønner på tallerkener. 

Legg en skjefull hvitløkssmør på kjøttet og hell bearnaisemajones ved siden av pommes frites. 

Pynt med resterende persilleblader.