Stekt laks og honning- og sennepsdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt laks og honning- og sennepsdressing

Stekt laks og honning- og sennepsdressing

med lun panzanellasalat og sprø bacon

Det er endelig grillsesong, og hva er vel bedre enn grillet laks? Stekt laks i honning- og sennepsdressing og panzanellasalat med sprø bacon er en nydelig rett som passer perfekt nå på sommeren. Vi hopper over potetene i dag, og lar de knasende brødkrutongene gjøre jobben.

Tags:
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Squash

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

62.5 g

Bacon, skiver

250 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

2 g

Grovmalt pepper

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

6 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

40 g

Ruccola

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier852 kcal
Energi (kj)3565 kj
Fett53.4 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater48.9 g
Sukker17.4 g
Protein42.5 g
Natrium1.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker og brød
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær paprika og squash i 2 cm biter. 

Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Riv baguette i små biter. Legg på den andre siden av stekebrettet. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 10-20 min, til mørt og brød er gyllent. Sett til side. 

Stek bacon
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir og sett til side. Ikke vask pannen.

Skjær cherrytomater i to.

Grovhakk basilikumblader. 

Stek fisk
3

Varm opp stekepannen med en skvett olivenolje på middels høy varme. 

Klapp fisk tørr med papir. Krydre med en klype salt og grovmalt pepper. 

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i 3-5 min, til gjennomstekt. Sett til side på et fat.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland honning- og sennepsdressing
4

Mens fisken steker, bland honning- og sennepsdressing, grov sennep [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og grovmalt pepper i en liten skål.

Skjær bacon i 2 cm biter.

Lag panzanellasalat
5

Skyll ruccola.

Når grønnsaker og brød er avkjølt, bland med basilikum, ruccola, cherrytomater, halvparten av bacon, halvparten av italiensk ost og halvparten av honning- og sennepsdressing i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett panzanellasalat på tallerkener.

Pynt med resterende italiensk ost og bacon.

Legg fisk på toppen og drypp over honning- og sennepsdressing.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image