topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakistekt østerssopp

Teriyakistekt østerssopp

med sushi-style ris og kålrabisalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Teriyaki er en allsidig saus som ofte brukes i det japanske kjøkkenet. I denne oppskriften panerer vi østershatter, før de stekes og vendes i en søt og syrlig teriyakisaus. Soppen serveres med 'sushi style'-ris med sukker og hvitvinseddik, og en fargerik kålrabisalat med gulrot, koriander og lime. Prikken over i-en er en klatt asiatisk majones, og vips så står middagen klar!

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Østershatter

150 g

Jasminris

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Gulrot

½ g

Chiliflak

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Vårløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3109 kj
Fett32.1 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater97.2 g
Sukker22.1 g
Protein15.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.

Bland sukker [2 ss | 4 ss] og hvitvinseddik med ris rett før servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Bland salat
2

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skjær vårløk i tynne skiver.

Grovhakk koriander.

Bland kålrabi, gulrot, en stor skvett limesaft, chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sesamfrø, koriander, vårløk og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Paner sopp
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Vend sopp i melblandingen.

Stek sopp
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek sopp i omganger i 5-6 min, eller til gylne. Snu innimellom.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

Lag teriyakisaus
5

Tørk av stekepannen og varm opp på middels varme.

Tilsett teriyakisaus og vann [1 ss | 2 ss]. La putre i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Vend sopp forsiktig i sausen rett før servering.

Server
6

Anrett ris, sopp og salat i skåler.

Server med en klatt asiatisk majones.