Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Teriyaki er en allsidig saus som ofte brukes i det japanske kjøkkenet. I denne oppskriften panerer vi østershatter, før de stekes og vendes i en søt og syrlig teriyakisaus. Soppen serveres med 'sushi style'-ris med sukker og hvitvinseddik, og en fargerik kålrabisalat med gulrot, koriander og lime. Prikken over i-en er en klatt asiatisk majones, og vips så står middagen klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Østershatter
150 g
Jasminris
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ stk
Kålrabi, hvit
1 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Vårløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
Bland sukker [2 ss | 4 ss] og hvitvinseddik med ris rett før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skjær vårløk i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Bland kålrabi, gulrot, en stor skvett limesaft, chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sesamfrø, koriander, vårløk og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Vend sopp i melblandingen.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek sopp i omganger i 5-6 min, eller til gylne. Snu innimellom.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
Tørk av stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett teriyakisaus og vann [1 ss | 2 ss]. La putre i 1-2 min, til gjennomvarmet.
Vend sopp forsiktig i sausen rett før servering.
Anrett ris, sopp og salat i skåler.
Server med en klatt asiatisk majones.