Thai-inspirert karri- og sopprisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirert karri- og sopprisotto

Thai-inspirert karri- og sopprisotto

med grønne bønner og hakkede peanøtter

Risotto er en klassisk italiensk rett, men i dag henter vi inspirasjon fra Asia og lager en thai-inspirert versjon. Vi erstatter den tradisjonelle buljongen med kokosmelk, og smaksetter risottoen med rød karripasta. I tillegg tilsetter vi løk, hvitløk, portobellosopp og grønne bønner, og topper den fyldige risottoen med fersk vårløk, hakkede peanøtter og en skvett limesaft.

Tags:
Plantebasert
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Portobello

1 stk

Løk

150 g

Risottoris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

30 g

Rød karripasta

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Vårløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

250 ml

Kokosmelk

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til sopp

½ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2650 kj
Fett28.4 g
Mettet fett19.9 g
Karbohydrater78.9 g
Sukker9.5 g
Protein14.4 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær ender av grønne bønner og halver.

Kok bønner i 3-4 min, eller til myke. Hell av vannet og sett til side.

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk sopp.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland kokossaus
2

Bland kokosmelk, grønnsaksbuljong, soyasaus og vann i en stor skål.

Skjær lime i båter.

Stek sopp
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og hvitløk i 1-2 min, eller til myke.

Tilsett sopp og salt, og stek videre i 3-4 min, eller til brunet.

Lag risotto
4

Tilsett risottoris og karripasta, og stek videre i 1-2 min, eller til risen er gjennomsiktig.

Bland inn kokossaus og kok opp. Senk til middels varme og la putre under omrøring i 20-22 min, eller til sausen er absorbert og risen er 'al dente'.

TIPS: Tilsett en skvett vann om risottoen virker tørr.

Hakk nøtter
5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Bland grønne bønner med ferdig risotto og stek videre i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen.

Krydre med salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett risotto i skåler.

Topp med vårløk, peanøtter og en skvett limesaft.