På menyen står en lekker tortelloni fylt med sopp. Vi blander pastaen vår i en kremet saus med tomatpure, hvitløk, fløte, ost og masse deilige krydder. Tomat-tortellonien serveres med balsamicobakt squash og tomat, hjemmelaget pangrattato og fersk ruccola. Retten er klar på kun 20 minutter!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Sopptortelloni
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
40 g
Ruccola
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Squash
½ boks
Tomatpure
12.5 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Tomat
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kasserolle.
Skjær squash i 2 cm tykke staver.
Grovhakk tomat.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og balsamico, og krydre med salt og pepper.
Stek i ovnen i 15-25 min, eller til møre.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø. Krydre med salt og pepper, og sett til siden i en skål.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Når tortellonien er ferdig, spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk, Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt og tomatpure [1/2 pakke, 2P] i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, finrevet ost og pastavann og la putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Tilsett tortelloni og salt [1/2 ts | 1 ts] i sausen, og bland sammen.
Skyll ruccola.
Bland ruccola med olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en skål rett før servering.
TIPS: Tilsett en skvett ekstra pastavann om tortellonien virker tørr.
Anrett tortelloni og saus i dype tallerkener.
Topp med bakt squash og tomat, pangrattato og ruccola.