Torsk i rød karrisaus med stekt brokkoli og fersk koriander
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
250 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
30 g
Rød karripasta
100 ml
Kokosmelk
1 pose
Koriander
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
½ dl
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Skru av varmen og la deretter hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Skrell stilken og skjær i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 4 cm lange staver. Skjær lime i to.
Skjær fisk i 3 cm biter og krydre med en klype salt* på hver side. TIPS: Husk å bruke et eget skjærebrett til rå fisk.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett brokkoli (buketter og stilk), gulrot og ingefær og stek under omrøring i 2-3 min. Tilsett rød karripasta og hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann* [1/2 dl | 1 dl]. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å få steke grønnsakene raskere.
Tilsett fisk i stekepannen og rør til den er dekket av saus. La koke under lokk i 2-3 min, eller til gjennomkokt. Finhakk koriander. Bland en skvett limesaft, salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper* i stekepannen før servering. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med torsk og grønnsaker i rød karrisaus. Pynt med koriander.