topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk fajitabowl

Vegetarisk fajitabowl

med stekte kidneybønner og maissalsa

I denne herlige vegetarretten møtes BBQ, tex-mex, sterkt og mildt. Vi skal lage pannestekt paprika og løk, en maissalsa med koriander og jalapeno og kidneybønner vendt i BBQ-saus og vår populære sriracha. For å skape god balanse i retten skal vi legge til ris og rømme. Det hele anrettes som en fargerik bowl som gir både varme og gode vibber.

Tags:
Kalorilett
Rask
Hvetefri
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

1 boks

Mais

4 g

Panamat

1 pakke

Kidneybønner

½ boks

Tomatpure

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Jalapeno

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier642 kcal
Energi (kj)2687 kj
Fett11.9 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater102.6 g
Sukker25.7 g
Protein17.8 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm strimler. 

Skjær løk i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek paprika, løk, Panamat og en klype salt og pepper i 5-6 min, eller til mykt. 

Overfør til en skål og sett til side.

Lag maissalsa
4

I mellomtiden, hell væske fra mais. 

Finhakk koriander. 

Del lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Del jalapeno [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og skjær i tynne skiver. 

Bland mais, en stor skvett limesaft, koriander, jalapenos og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp jalapenos!

Stek kidneybønner
5

Skyll kidneybønner. 

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] til stekepannen brukt til grønnsaker, og varm opp på middels høy varme. 

Stek kidneybønner, tomatpuré [1/2 boks, 2P], BBQ-saus, Tex-Mex, sriracha [1/2 pose, 2P], vann [2 ss | 4 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i 2-3 min. 

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - den er sterk.

Server
6

Anrett ris i skåler. 

Topp med grønnsaker, maissalsa og kidneybønner i seksjoner. 

Server med en klatt rømme [1/2 pakke, 2P].

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image