Denne vietnamesiske retten med kjøttdeig og gode asiatiske smaker vil gjøre deg myk i knærne! Inviter smaksløkene dine på en uforglemmelig date med ris, solmodnet mango og forfriskende mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
¼ stk
Ingefær
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 pose
Mynte & koriander
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 11 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skrell og riv ingefær [1/4 stk | 1/2 stk] fint.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [1/4 stk | 1/2 stk], sukker [2 ts | 4 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk mynteblader og koriander.
Skjær agurk i 1 cm tykke staver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Tørk hyse lett med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper.
Stek i 2-3 min, eller til gyllen.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett ris i dype tallerkener og fordel mango, gulrot og agurk.
Legg hyse på toppen og hell saus over fisk og ris.
Topp med mynte og koriander.