1. Brun kan brukes
Har bananen blitt mørkere? Eller er eplet knust og melet? Så ikke kast den ut. Bananer blir brune av å ligge, selv om de er ferske inni. Og epler som har ligget lenge kan fortsatt brukes i for eksempel juice eller paier.
2. Hårete og fortsatt deilig
Selv om soppen har hvit pels rundt roten, ikke kast den ut - det er ikke mugg. Og har den solide osten fått en muggflekk? Skjær den vekk og så er osten så god som ny.
3. Se, lukt, smak
Lider du av datoskrekken? Hvert år kaster vi nordmenn mye mat bare fordi den har gått ut på dato. Heldigvis er vi utstyrt med sanser som kan hjelpe oss til å vite hva som bør kastes - og hva som helt fint kan spises og drikkes. Med "Se, lukt, smak" er målet å inspirere deg til å bruke sansene dine før du bidrar til matsvinn. Hvis maten
ser bra ut, lukter som den skal og smaker godt, så spis – ikke kast.