Det er gode grunner til at matboksene på fjellturer vanligvis fylles med brød – maten til fjells lages ofte ved frokostbordet, den smaker godt etter timer i en sekk og er enkel å spise. Men det betyr ikke at vi ikke kan spise mer spennende og næringsrike måltider på tur.
Mat smaker bedre i det fri, så hvorfor begrense våre kulinariske opplevelser til brød med kjedelige pålegg? Her er fire grunner til hvorfor du bør spise næringsrike og smakfulle måltider mens du er på tur:
Turmat og gourmet – to ord du nok ikke bruker så ofte i samme setning. Men er det mulig? Svaret er ja, skal vi tro de talentfulle HelloFresh-kokkene som skaper våre mange deilige oppskrifter.
Når det gjelder god turmat er det noen kriterier. For det første skal maten kunne holde seg fersk på turen etter å ha blitt forberedt hjemme. Det skal også være lett og praktisk å ha med seg, det skal kunne deles med turkompanjongen, det må gjerne ha et høyt energiinnhold, og sist men ikke minst; det skal være velsmakende. I våre matkasser finner du derfor blant annet følgende retter, som vi mener fungerer perfekt som turmat: