Afrikansk-krydret peanøtt- og linsegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Afrikansk-krydret peanøtt- og linsegryte

Afrikansk-krydret peanøtt- og linsegryte

med urtebulgur og søtpotet

Oppdag afrikanske smaker med vår Afrikansk-krydrede søtpotet- og linsegryte! En sann fornøyelse for enhver peanøttelsker - vi lager nemlig gryten med peanøttsaus og rører salte peanøtter i persillebulguren.

Tags:
Plantebasert
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Soya
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Grønne linser

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

450 g

Søtpotet

4 g

Panamat

1 pose

Bladpersille

1 stk

Lime

180 ml

Kokosmelk

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til bulgur

2.5 dl

Vann til bulgur

½ ss

Olje til steking

½ ts

Salt til saus

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3452 kj
Fett32.5 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater102.2 g
Sukker16.8 g
Protein22.9 g
Natrium933.7 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett bulgur og salt, og senk til middels lav varme.

La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Forbered råvarer
2

Skrell søtpotet og skjær i 2 cm store biter.

Hell væske av linser.

Stek søtpotet
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek søtpotet i 1-2 min under omrøring.

Lag gryterett
4

Senk til middels varme og tilsett Panamat. Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, linser, kokosmelk, sataysaus, salt, vann og grønnsaksbuljong. La putre uten lokk i 10-12 min, til tyknet og søtpotet er myk.

Bland bulgur
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Halver lime.

Bland persille og peanøtter med ferdigkokt bulgur rett før servering.

Tilsett en skvett limesaft og en klype salt i gryteretten.

Server
6

Anrett gryterett i dype tallerkener. Topp med bulgur.