'Al pastor' betyr 'på hyrdens måte' på spansk, og er en meksikansk måte å tilberede taco med svinekjøtt. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en nydelig versjon hvor vi fyller lune tortillabrød med BBQ- og cajunkrydret pulled pork, korianderris, rødløk og ananas. Tortillaene rulles til burritoer, og serveres med salsa, rømme, tortillachips og hjemmelagd guacamole som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
75 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Lime
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Rødløk
½ boks
Ananasringer
1 pose
Koriander
1 stk
Avokado
150 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
250 g
Pulled pork
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1.5 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til salsa
¼ ts
Salt til guacamole
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har mikrobølgeovn.
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Tilsett kjøtt, sky fra pakningen, vann [1/2 dl | 1 dl], BBQ-saus, Ay Cajun-ba og salt i en kjele med lokk.
Varm opp på middels varme og la småkoke under lokk i 12-14 min.
Riv ferdigkokt kjøtt i strimler med to gafler.
I mellomtiden, finhakk tomat og rødløk.
Skjær lime i båter.
Hell væske av ananas og grovhakk.
Finhakk koriander.
Bland tomat, rødløk, halvparten av koriander, en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en liten skål.
I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado med salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Varm tortillabrød i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Vend resteremde koriander i kjelen med ferdigkokt ris.
Fyll tortillabrød med halvparten av rømme, korianderris, pulled pork, salsa og ananas. Krydre med en klype salt og pepper, og rull sammen til en burrito.
Halver burritoer.
Anrett burritoer på tallerkener.
Server med guacamole, resterende rømme, tortillachips og en skvett limesaft.