Mac and cheese er noe mange forbinder med det amerikanske kjøkkenet, og i dag er dagen hele familien skal få nyte denne lekre osteretten. Vi starter med å koke pasta, deretter lager vi en sprø pangratatto som toppes med trøffelolje. Videre lager vi en velbalansert saus med sopp, ost og sennep og til sist en frisk tomatsalat med vinaigrette.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Portobello
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
15 g
Pistasjnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
250 g
Cherrytomater
60 g
Salatblanding
8 ml
Trøffelolje
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
30 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 dl
Spart pastavann
¼ ts
Salt til pangrattato
¼ ts
Salt til sopp
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Fjern fra varmen og rør inn hvitløk. Krydre med en klype salt og pepper.
Sett til side i en skål.
Skjær sopp i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet.
Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Skjær cherrytomater i to.
Bland balsamico, halvparten av sennep, olivenolje, sukker og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Rett før servering, bland salatblanding og cherrytomater med vinaigrette.
Vask pannen. Varm opp på middels varme.
Tilsett creme fraiche, gouda, halvparten av finrevet ost, grønnsaksbuljong, resterende sennep, pastavann og en stor klype pepper.
La putre under omrøring i 1-2 min, til osten smelter.
Bland inn pasta og sopp. Krydre med en klype salt. Fjern fra varmen.
Rett før servering, rør trøffelolje og resterende finrevet ost sammen med pangrattato.
TIPS: Tilsett litt vann om sausen føles for tykk.
Anrett 'mac n cheese' i skåler.
Strø over trøffelpangratatto.
Server salat i skåler på siden og topp med pistasjnøtter.