Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
2 g
Hvitløksflørt
1 stk
Agurk
1 stk
Eple
1 stk
Vårløk
140 g
Bacon, terninger
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
150 g
Kålblanding
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær bakt potet (uskrelt) i fire og prikk bitene med en gaffel. Legg på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt*, pepper* og hvitløksflørt [½ pk, 2P]. Drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 30-35 min, inntil mør og lett brunet.
Skjær agurk i tynne halvmåner. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min.
Fjern pannen fra varmen og la den avkjøle seg litt. Bland BBQ-saus sammen med bacon. Sett til side i en skål.
Bland sammen kålblanding, agurk, eple og tranebær i en skål. Rør inn rømme [2 ss | 4 ss] [½ pk, 2P], salt* [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper*. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig.
Anrett bakt potet og salat på tallerkener. Hell en generøs klatt med rømme over poteten, og topp med bacon og noe av vårløken. Pynt salaten med resterende rømme, vårløk og solsikkefrø [½ pk, 2P].