Pizza er raskt å lage og er en sikker favoritt hos hele familien. Vi lager en amerikansk variant med kjøttsaus, rødløk, ost og BBQ-saus for ekstra smak. Den ferdigstekte pizzaen toppes med fersk tomat, så er det bare å hugge innpå!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
1 boks
Tomatpure
1 stk
Pizzadeig
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
1 stk
Rødløk
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til kjøtt
½ ts
Salt til kjøtt
Forvarm ovnen til 250°C/250°C (varmluft).
Strø en god mengde mel på kjøkkenbenken.
Halver pizzadeig. Rull hver del ut med hendene eller en kjevle, og la hvile i 3 min.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
TIPS: La deigen hvile på kjøkkenbenken i 10 min for å oppnå romtemperatur.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 3-4 min, eller til brunet
Tilsett tomatpure, hvitløk, vann og Panamat i stekepannen. La småkoke i 1-2 min, til sausen tykner noe.
Krydre med salt og en klype pepper.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Etter 3 min, kjevle ut deigen til den er 25 cm i diameter og legg den over på et stekebrett med bakepapir.
Fordel kjøttsaus på pizzabunnene og topp med rødløk.
Topp med BBQ-saus og gouda.
Stek i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, finhakk tomat.
Bland tomat med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Garner pizza med tomat og skjær i stykker.