Barna vil ha burgere og de voksne vil ha biff. Ikke noe stress! I dag blir alle både mette og fornøyde, når vi lager burgere med biff. Vi har byttet ut det klassiske tilbehøret med stekt portobello, karamellisert rødløk, ruccola og en kremet pepperaioli. Vi serverer biffburgerne med hjemmelaget pommes frites, som er perfekt å dyppe i pepperaiolien.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Portobello
2 g
Grovmalt pepper
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
40 g
Ruccola
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
300 g
Storfe mørbrad
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til sopp
½ ts
Sukker til karamellisert løk
¼ ts
Salt til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med salt.
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-35 min, til møre.
I mellomtiden, skjær portobellosopp i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål.
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek rødløk under omrøring i 5-6 min.
Tilsett balsamico, vann, sukker og en klype salt. Rør godt og kok i ytterligere 3-5 min, til mørkt. Overfør til en skål.
Varm opp en skvett olivenolje (om nødvendig) i stekepannen på høy varme.
Stek kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Pakk kjøttet i folie og la hvile til servering.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.
I mellomtiden, knus grovmalt pepper lett i en morter eller i posen med en kjevle.
Bland pepper og aioli i en skål.
Skyll ruccola.
Del briochebrød i to, legg på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, til gjennomvarme.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Smør aioli på briochebrød.
Bygg burger med kjøtt, portobello, karamelliserte løk og ruccola.
Anrett burgere, poteter og pepperaioli på tallerkener.