Denne oppskriften er perfekt til deg som vil tilberede maten i god tid, eller hvis du bare har lyst på noe knasende godt! Her har vi kombinert smaker som (nesten) alle elsker. Gode baguetter med persille. Sprøstekt bacon, grønn salat, stekt sjampinjong og syrlig eple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
1 stk
Løk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Tomat
2 stk
Gulrot
1 stk
Eple
1 stk
Vårløk
1 stk
Salat
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1.5 ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ovnen i 13-15 min, eller til gyllen og sprø.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk under omrøring i 5-6 min, til myk.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt. Bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til mørk og klissete.
Skjær tomat i 1/2 cm skiver.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skrell gulrot til lange bånd.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skyll og riv av salatblader.
Når bacon har ca. 4 min igjen, legg briochebrød på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm.
Visp halvparten av majonesen, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], vann [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Rett før servering, tilsett gulrotbånd, eple og vårløk. Bland godt.
Del briochebrød i to og smør hver del med resterende majones.
Legg salat, tomat, bacon og løk lagvis mellom delene.
Server eplesalat og resterende hjertesalat på siden.
Strø solsikkefrø [1/2 pakke, 2P] over salaten.