Amerikansk BLT-briochesandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk BLT-briochesandwich

Amerikansk BLT-briochesandwich

med balsamicostekt løk og frisk eplesalat

Denne oppskriften er perfekt til deg som vil tilberede maten i god tid, eller hvis du bare har lyst på noe knasende godt! Her har vi kombinert smaker som (nesten) alle elsker. Gode baguetter med persille. Sprøstekt bacon, grønn salat, stekt sjampinjong og syrlig eple.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Bacon, skiver

1 stk

Løk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

2 stk

Gulrot

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

1 stk

Salat

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1.5 ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier845 kcal
Energi (kj)3537 kj
Fett51.5 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater70.1 g
Sukker33.3 g
Protein21.6 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Fordel bacon på et stekebrett med bakepapir.

Stek i ovnen i 13-15 min, eller til gyllen og sprø.

Karamellisér løk
2

Del løk i to og skjær i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk under omrøring i 5-6 min, til myk.

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt. Bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til mørk og klissete.

Forbered råvarer
3

Skjær tomat i 1/2 cm skiver.

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Skrell gulrot til lange bånd.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skyll og riv av salatblader.

Varm briochebrød
4

Når bacon har ca. 4 min igjen, legg briochebrød på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarm.

Lag eplesalat
5

Visp halvparten av majonesen, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], vann [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Rett før servering, tilsett gulrotbånd, eple og vårløk. Bland godt.

Server
6

Del briochebrød i to og smør hver del med resterende majones.

Legg salat, tomat, bacon og løk lagvis mellom delene.

Server eplesalat og resterende hjertesalat på siden.

Strø solsikkefrø [1/2 pakke, 2P] over salaten.