Burger er alltid en sikker vinner, og selvfølgelig er det gøy å varierer litt, så her byr vi på en lekker oppskrift på burger med biff og masse spennende tilbehør. Vi bygger våre smakfulle burgere med perfekt stekt kjøtt, BBQ-saus, tomatskiver, bacon og løkringer. Vi serverer cowboyburgerne med ovnsbakte poteter og kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
2 g
Panamat
300 g
Poteter
62.5 g
Bacon, skiver
30 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Tomat
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til deig
2 ss
Mel til deig
1 ss
Vann til deig
¼ ts
Salt til deig
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. Krydre med salt og Panamat.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 25-30 min.
Når potetene har 12 min igjen, legg bacon på stekebrettet og stek ut tiden, til sprøtt.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i 1-2 min på hver side for medium-rare. La kjøttet hvile pakket i folie frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for gjennomstekt.
Skjær tomat i tynne skiver.
Skjær løk i skiver (1 cm tykke) slik at du kan skille den i ringer.
Visp egg, hvetemel, vann og salt i en skål, til klumpfri.
Vask stekepannen, dekk bunnen med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Bland løkringer inn i eggeblandingen til ringene er dekket.
Legg løkringer forsiktig i stekepannen. Stek i 1-2 min på hver side, inntil gylne. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Del briochebrød i to.
Når poteter og bacon har 5 min igjen av steketiden, legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min.
Smør aioli på briochebrød. Skjær kjøtt i tynne skiver og legg på brødet.
Topp med en stor skvett BBQ-saus, tomat, bacon og løkringer.
Legg resterende løkringer og poteter på siden. Hell resterende aioli over potetene og server resterende BBQ-saus som dip.