Med denne spennende oppskriften på sandwich av kjøttboller har vi latt oss inspirere av USA. Vi bygger vår smakfulle sandwich med kjøttboller, tomatsaus, revet ost og persille, og serverer den med sprø potetbåter og gulrotsalat med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bladpersille
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
½ stk
Rødløk
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med halvparten av Hvitløksflørt og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], halvparten av Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Fukt hendene og form farse til kjøttboller (3 pr pers).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller under omrøring i 8-10 min, til brunet (stekes ferdig i steg 4). Legg på en tallerken.
TIPS: Ikke snu kjøttbollene før de har fått stekeskorpe.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og persille (spar noen blader til pynt).
Skrell gulrot i lange bånd.
Bland gulrotbånd, halvparten av hakket persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Sett til side.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og tilsett olivenolje om nødvendig.
Stek løk i 1-2 min. Rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], resterende Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm og persille, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Bland inn kjøttboller. Senk til lav varme og småkok i 7-8 min, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Skjær baguette i to på langs.
Når potetene har ca. 6 min igjen, strø halvparten av finrevet ost over potetene.
Legg baguette med skjæresiden opp på en rist og varm i 5-6 min, til gjennomvarm og lett ristet.
Anrett en halv baguette på hver tallerken.
Topp baguette med kjøttboller og hell over resterende saus.
Strø over finrevet ost og pynt med resterende persilleblader.
Server poteter og gulrotsalat ved siden av.