Philly cheesesteak er en populær amerikansk sandwich som kommer fra Philadelphia. Vår variant inneholder kjøttdeig, stekt paprika, sopp og løk, og vi lager en nydelig ostesaus med mozzarella. Vi topper sandwichen med jalapeno, og serverer dem med potetbåter med bacon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Paprika
200 g
Sjampinjong
1 stk
Løk
1 stk
Jalapeno
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
25 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 4)
3 ss
Melk (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm staver. Skjær sopp i tynne skiver. Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Når baconet er ferdig, overfør til et fat med kjøkkenpapir.
Varm opp pannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek paprika, sopp og løk i 4-5 min. Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side i en skål.
Del jalapeno på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Når potetene har 6 min igjen, legg baguette direkte på en rist og varm i ovnen i 5-6 min, eller til gjennomvarm.
Varm opp stekepannen på middels høy varme, og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek kjøttdeig og Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller til brunet. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden. Rør inn salt [1/2 ts | 1 ts], en klype pepper og rødvinssaus. Ta pannen av varmen.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland mornaysaus, mozzarella [1/2 pakke, 2P], melk [3 ss | 6 ss] og en klype salt i en kjele. Kok opp på middels varme under omrøring, til osten har smeltet, ca. 2-4 min. Tilsett litt mer melk om sausen føles for tykk. Senk til middels lav varme og la stå på varmen til servering.
Skjær baguette på langs og anrett på tallerkener.
Fyll baguette med kjøttdeig, grønnsaker og noen skjeer saus.
Server poteter på siden og hell over resterende saus. Strø over bacon og vårløk. Pynt med jalapeno.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern mengden jalapeno.