"Sloppy Joe" er en amerikansk baguette-aktig rett med kjøttdeig og løk. I dag skal vi lage en ekte Sloppy Joe med kjøttdeig, løk, rødkål og hjemmelagde pommes frites til! Dette blir garantert en ny favoritt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Vårløk
50 g
Ketchup
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya)
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
500 g
Poteter
75 g
Rødkål
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, drypp over en skvett olivenolje* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne. Bland majones, vann* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett rødkål og bland godt.
Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek det hvite av vårløken og kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. Bruk stekespaden til å bryte opp kjøttdeigen under steking. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tilsett ketchup, sennep [1/2 pakke, 2P], worcestersaus og vann* [1 ss | 2 ss] under omrøring. La putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt* og pepper*. Ta stekepannen av varmen og sett til side under lokk frem til servering.
Plasser burgerbrød direkte på rist i ovnen når potetene har 4 min igjen av tiden i ovnen. Bak i 3-4 min, til gjennomvarme.
Skjær burgerbrød i to. Bygg hver burger med kjøttdeig mellom burgerbrødene og topp med rødkålsslaw. Strø over det grønne av vårløken på burgeren og lukk burgerbrødet. Server pommes frites og resterende rødkålsslaw ved siden av.