Argentinsk 'Carne Asada' biffbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Argentinsk 'Carne Asada' biffbowl

Argentinsk 'Carne Asada' biffbowl

med fersk chimichurri og maissalat

'Carne asada' er en populær argentinsk rett som består av stekt biff skåret i tynne skiver. Vi lar oss inspirere, og bygger en bowl proppet full av smaker og farger. Biffen krydres med vår egen krydderblanding, Tex-Mex, og stekes til ønsket mørhet. Resten av bowlen består av hvitløksduftende basmatiris sammen med tortillachips, avokado, cherrytomater, smuldret salatost og en maissalsa med brunet mais og majones. Kjøttet toppes med en hjemmelaget chimichurri av rødløk, persille, koriander og lime.

Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Gresk ost

(Inneholder Melk)

1 stk

Lime

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

½ stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

150 g

Basmatiris

1 boks

Mais

300 g

Storfe mørbrad

5 g

Tex-Mex

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Smør til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til chimichurri

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Olje til chimichurri

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1262 kcal
Energi (kj)5278 kj
Fett68.8 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater107.4 g
Sukker12 g
Protein50.7 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert.

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag chimicurri
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk persille og koriander.

Halver lime.

Bland løk, urter, salt, olivenolje og en stor skvett limesaft i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
3

Del cherrytomat i kvarte biter.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.

Bland tomat, avokado, salt og olivenolje i en mellomstor skål, og sett til side.

Tilbered mais
4

Hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.

Legg mais over i en liten skål og bland med majones, salt og en klype pepper. Sett til side.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 3-4 min på hver side, eller til brunet. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.

TIPS: Stek videre i 1-2 min for well done.

Server
6

Anrett ris, mais, tortillachips og salat i dype tallerkener.

Skjær kjøtt i tynne skiver og legg over risen.

Smuldre salatost over mais.

Øs chimichurri over kjøttet.