Argentinsk 'carne asada'-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Argentinsk 'carne asada'-bowl

Argentinsk 'carne asada'-bowl

med fersk chimichurri og maissalsa

'Carne asada' er en populær argentinsk rett som består av stekt biff skåret i tynne skiver. Vi lar oss inspirere, og bygger en bowl proppet full av smaker og farger. Biffen krydres med vår egen krydderblanding, Tex-Mex, og stekes til ønsket mørhet. Resten av bowlen består av hvitløksduftende basmatiris sammen med tortillachips, avokado, cherrytomater, smuldret salatost og en maissalsa med brunet mais og majones. Kjøttet toppes med en hjemmelaget chimichurri av rødløk, persille, koriander og lime.

Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

300 g

Ytrefilet av storfe

150 g

Basmatiris

1 pose

Koriander

1 pose

Bladpersille

½ stk

Rødløk

1 boks

Mais

1 stk

Avokado

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hvitløk

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Tortillachips

½ stk

Lime

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¾ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1254 kcal
Energi (kj)5248 kj
Fett69.5 g
Mettet fett16.5 g
Karbohydrater101 g
Sukker11.8 g
Protein49.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Tex-Mex.

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele på middels varme.

Fres hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag chimichurri
2

I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P], persille og koriander.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland rødløk, urter, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [2 ss | 4 ss] og en stor skvett limesaft i en liten skål. Bland godt og sett til side.

Bland salsa
3

Del cherrytomater i kvarter.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.

Bland tomat, avokado, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål og sett til side.

Stek mais
4

Hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til lett brunet.

Legg over i en mellomstor skål. Bland med majones, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en kype pepper, og sett til side.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. 

Stek biff i 1 min på hver side, eller til brun. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare.

Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.

Server
6

Anrett ris, mais, tortillachips og avokadosalsa i dype tallerkener.

Skjær biff i tynne skiver.

Topp ris med biff og øs over chimichurri.

Smuldre salatost [1/2 pakke, 2P] over mais.