I dag skal vi lage en rask vegetarrett med ovnsbakt blomkål i hovedrollen. Vi serverer blomkål med smakfull hvitløksris med ingefær. Tilbehøret er en både søt og syrlig mangoslaw med soyasaus, vårløk, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighetene med en sterk srirachamajones!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
550 g
Blomkål
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Mango
1 stk
Vårløk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).Skjær blomkål i 3 cm buketter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skrell og skjær mango i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Finhakk mynte og koriander. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Bland spisskål med en klype salt* i en skål og masser med hendene i 30 sek. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om du ønsker.
Bland soyasaus [1/2 pakke, 2P], mango, vårløk, limeskall, en stor skvett limesaft og halvparten av koriander og mynte i en skål.
Anrett hvitløksris og mangosalat i dype tallerkener, og topp med blomkål. Pynt med resterende koriander og mynte. Server srirachamajones og limebåter ved siden av.