Asiatisk blomkål med hvitløksris og søt mangosalat
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
550 g
Blomkål
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Vårløk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime
150 g
Spisskål, skåret
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Smør (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær blomkål i 3 cm buketter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P], en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk fint. Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 2 cm terninger. Finhakk vårløk. Finhakk mynte og koriander. Skjær lime i båter.
Bland spisskål med en klype salt i en skål og masser med hendene i 30 sek. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.
Bland soyasaus [1/2 pakke, 2P], mango, vårløk, en stor skvett limesaft og halvparten av koriander og mynte i en skål.
Anrett hvitløksris og mangosalat i dype tallerkener, og topp med blomkål. Pynt med resterende koriander og mynte. Server srirachamajones og limebåter ved siden av.