Det franske uttrykket "en papillote" betyr at man tilbereder maten ved å pakke den inn i papir og bake den i ovnen. Vi gjør nettopp det med hysefilet i denne oppskriften, hvilket gjør fisken ekstra saftig og god! Fisken smaksettes med en soyasausblanding laget med ingefær, chili, lime og hvitløk, og serveres med jasminris kokt med revet kokos og sitrongress. For å friske opp det hele, blander vi en herlig salat med agurk og gulrot, og serverer det hele med et dryss fersk mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
1 stk
Sitrongress
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot, Julienne
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Vann* (steg 2)
2 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bank sitrongress med en tresleiv.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Fres sitrongress og revet kokos i 1-2 min, eller til velduftende og brunet.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, halver lime.
Finhakk eller press hvitløk.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Bland chili, limesaft [2 ss | 4 ss], hvitløk, ingefærpasta, vann [1 ss | 2 ss], sukker [2 ts | 4 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Tørk hysefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Legg hysefilet i en ildfast form med bakepapir, og hell over soyasausblandingen. Brett bakepapiret over fisken, og brett inn kantene.
Bak hyse i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skjær agurk i skiver.
Finhakk mynte og koriander.
Bland gulrot, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett agurksalat og hyse på tallerkenene.
Øs over resterende saus fra formen.
Topp med hakkede urter.