Asiatisk hyse "en papillote"
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk hyse "en papillote"

Asiatisk hyse "en papillote"

med kokos- og sitrongressris

Det franske uttrykket "en papillote" betyr at man tilbereder maten ved å pakke den inn i papir og bake den i ovnen. Vi gjør nettopp det med hysefilet i denne oppskriften, hvilket gjør fisken ekstra saftig og god! Fisken smaksettes med en soyasausblanding laget med ingefær, chili, lime og hvitløk, og serveres med jasminris kokt med revet kokos og sitrongress. For å friske opp det hele, blander vi en herlig salat med agurk og gulrot, og serverer det hele med et dryss fersk mynte og koriander.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

1 stk

Sitrongress

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot, Julienne

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

2 ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier641 kcal
Energi (kj)2684 kj
Fett20.5 g
Mettet fett9.8 g
Karbohydrater74.4 g
Sukker11.6 g
Protein37.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bank sitrongress med en tresleiv.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Fres sitrongress og revet kokos i 1-2 min, eller til velduftende og brunet.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered saus
2

I mellomtiden, halver lime.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Bland chili, limesaft [2 ss | 4 ss], hvitløk, ingefærpasta, vann [1 ss | 2 ss], sukker [2 ts | 4 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Forbered fisk
3

Tørk hysefilet med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Legg hysefilet i en ildfast form med bakepapir, og hell over soyasausblandingen. Brett bakepapiret over fisken, og brett inn kantene.

Ovnsbak fisk
4

Bak hyse i ovnen i 12-15 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skjær agurk i skiver.

Finhakk mynte og koriander.

Bland gulrot, agurk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett agurksalat og hyse på tallerkenene.

Øs over resterende saus fra formen.

Topp med hakkede urter.