I dag skal vi på en kulinarisk reise til Asia, hvor vi skal lage en spennende linsebowl. Vi skal mikse og trikse med en rekke smakfulle ingredienser, og vi starter med å koke ris med sitrongress. Vi skal marinere linser i en asiatisk marinade av lime, ingefær, hvitløk og soyasaus. Og til slutt skal vi legge til reddiker, strimlet gulrot og frisk mango, mynte og koriander. Vi topper det hele med srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Sitrongress
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Mango
75 g
Reddiker
½ stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 pakke
Grønne linser
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Bank sitrongress lett med ei sleiv.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skrell og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Press eller riv hvitløk fint.
Skyll linser i kaldt vann.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker [1 ts | 2 ts], asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek linser i 2-3 min. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min.
Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter.
Skjær reddiker i 1 cm tynne båter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt. Plukk mynteblader og kast stilken.
Grovhakk mynte og koriander.
Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.
Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.
Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.