Asiatisk-inspirert linsebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirert linsebowl

Asiatisk-inspirert linsebowl

med sitrongressris og fersk mango

I dag skal vi på en kulinarisk reise til Asia, hvor vi skal lage en spennende linsebowl. Vi skal mikse og trikse med en rekke smakfulle ingredienser, og vi starter med å koke ris med sitrongress. Vi skal marinere linser i en asiatisk marinade av lime, ingefær, hvitløk og soyasaus. Og til slutt skal vi legge til reddiker, strimlet gulrot og frisk mango, mynte og koriander. Vi topper det hele med srirachamajones.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Peanøtter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Sitrongress

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Mango

75 g

Reddiker

½ stk

Lime

1 stk

Gulrot

1 pakke

Grønne linser

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier929 kcal
Energi (kj)3885 kj
Fett38.1 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater111.5 g
Sukker27.8 g
Protein28.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress lett med ei sleiv.

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør. Fjern sitrongress før servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Skrell og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Press eller riv hvitløk fint.

Skyll linser i kaldt vann.

Lag marinade
3

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker [1 ts | 2 ts], asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Sett til side.

Stek linser
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek linser i 2-3 min. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min.

Forbered råvarer
5

Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. 

Skjær reddiker i 1 cm tynne båter. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt. Plukk mynteblader og kast stilken.

Grovhakk mynte og koriander.

Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel.

Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.

Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.

Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.