I dag skal vi på en kulinarisk reise til Asia, hvor vi skal lage en spennende linsebowl. Vi skal mikse og trikse med en rekke smakfulle ingredienser, og vi starter med å koke ris med sitrongress. Vi skal marinere linser i en asiatisk marinade av lime, ingefær, hvitløk og soyasaus. Og til slutt skal vi legge til reddiker, strimlet gulrot, mango, mynte og koriander. Vi topper det hele med srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Sitrongress
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Mango
75 g
Reddiker
½ stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 pakke
Grønne linser
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Langkornet hvit ris
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Bank sitrongress lett med en sleiv.
Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.
Skyll linser.
Bland limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], sukker [1 ts | 2 ts], asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek linser i 2-3 min, til myke. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min, til tyknet.
I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to langs steinen. Skjær i 2 cm biter.
Skjær reddiker i kvarte båter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk mynte og koriander.
Bland sriracha [1/2 pose, 2P], majones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.
Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.
Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.