Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Reddiker
1 pakke
Grønne linser
2 ts
Ingefær
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
½ stk
Mango
1 stk
Sitrongress
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ts
Sukker til saus
1 ss
Olje til saus
1 ss
Olje til steking
1 ss
Vann til saus
Bank sitrongress lett med en sleiv.
Varm opp smør i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.
Skyll linser.
Bland limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek linser i 2-3 min, til myke. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min, til tyknet.
I mellomtiden, skrell mango og del i to langs steinen. Skjær i 2 cm biter.
Skjær reddiker i kvarte båter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk mynte og koriander.
Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.
Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.
Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.