Asiatisk-inspirert linsebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirert linsebowl

Asiatisk-inspirert linsebowl

med sitrongressris og mango

I dag skal vi på en kulinarisk reise til Asia, hvor vi skal lage en spennende linsebowl. Vi skal mikse og trikse med en rekke smakfulle ingredienser, og vi starter med å koke ris med sitrongress. Vi skal marinere linser i en asiatisk marinade av lime, ingefær, hvitløk og soyasaus. Og til slutt skal vi legge til reddiker, strimlet gulrot, mango, mynte og koriander. Vi topper det hele med srirachamajones.

Tags:
Vegetar
Rask
Plantebasert
Allergener:
Peanøtter
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Lime

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

75 g

Reddiker

1 pakke

Grønne linser

2 ts

Ingefær

50 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Gulrot

½ stk

Mango

1 stk

Sitrongress

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ts

Sukker til saus

1 ss

Olje til saus

1 ss

Olje til steking

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier931 kcal
Energi (kj)3896 kj
Fett41.3 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater117.7 g
Sukker27.1 g
Protein17.3 g
Natrium135.7 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress lett med en sleiv.

Varm opp smør i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. Fjern sitrongress før servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.

Skyll linser.

Lag marinade
3

Bland limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje i en skål. Sett til side.

Stek linser
4

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek linser i 2-3 min, til myke. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min, til tyknet.

Forbered råvarer
5

I mellomtiden, skrell mango og del i to langs steinen. Skjær i 2 cm biter.

Skjær reddiker i kvarte båter.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Grovhakk mynte og koriander.

Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.

Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.

Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.