I dag skal vi på en kulinarisk reise til Asia, hvor vi skal lage en spennende linsebowl. Vi skal mikse og trikse med en rekke smakfulle ingredienser, og vi starter med å koke ris med sitrongress. Vi skal marinere linser i en asiatisk marinade av lime, ingefær, hvitløk og soyasaus. Og til slutt skal vi legge til reddiker, strimlet gulrot, mango, mynte og koriander. Vi topper det hele med srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Reddiker
1 pakke
Grønne linser
2 ts
Ingefær
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
½ stk
Mango
1 stk
Sitrongress
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ts
Sukker til saus
1 ss
Olje til saus
1 ss
Olje til steking
1 ss
Vann til saus
Bank sitrongress lett med en sleiv.
Varm opp smør i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær lime i båter.
Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.
Skyll linser.
Bland limesaft, hvitløk, ingefær, sukker, asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek linser i 2-3 min, til myke. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min, til tyknet.
I mellomtiden, skrell mango og del i to langs steinen. Skjær i 2 cm biter.
Skjær reddiker i kvarte båter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk mynte og koriander.
Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.
Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.
Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.
Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.