topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kikertsalat

Asiatisk kikertsalat

med eksotisk mango, avokado og friske urter

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens middag har klassiske asiatiske råvarer i sentrum, og vi skal servere den som en ren fryd for øyet og smakssansen. Vi skal tilberede kikerter i en velsmakende saus med soya, honning, ingefær og lime. Kikertene anrettes så sammen med den klassiske risen og mango, gulrot, agurk og avokado i sine naturlige former. Vi topper med peanøtter, chili, en miks av aromatiske urter og asiatisk majones.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Agurk

½ stk

Mango

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Gulrot

1 stk

Avokado

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pakke

Kikerter

25 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier860 kcal
Energi (kj)3599 kj
Fett37.6 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater98 g
Sukker23.4 g
Protein19.6 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm biter.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. 

Skjær avokado i tynne skiver. 

Forbered råvarer
3

Skrell mango.

Skjær ned langs steinen på mango [1/2 stk, 2P] slik at du får to deler.

Skjær mangodelene i 1 cm biter.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk.

Hell væske fra kikerter.

TIPS: Bruk to skjærebrett om det blir for fullt på brettet. 

Stek kikerter i saus
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing [1/2 pose, 2P], en stor skvett limesaft og sukker [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 2-3 min. 

Forbered peanøtter og urter
5

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk mynte og koriander. 

Server
6

Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, gulrot, agurk og avokado i seksjoner. 

Krydre avokado med en klype salt.

Pynt med peanøtter, chili, mynte og koriander.

Server med en klatt asiatisk majones. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.