Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag har klassiske asiatiske råvarer i sentrum, og vi skal servere den som en ren fryd for øyet og smakssansen. Vi skal tilberede kikerter i en velsmakende saus med soya, honning, ingefær og lime. Kikertene anrettes så sammen med den klassiske risen og mango, gulrot, agurk og avokado i sine naturlige former. Vi topper med peanøtter, chili, en miks av aromatiske urter og asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Gulrot
1 stk
Avokado
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pakke
Kikerter
25 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ stk
Rød chili
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Sukker (steg 4)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær agurk i 2 cm biter.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje.
Skjær avokado i tynne skiver.
Skrell mango.
Skjær ned langs steinen på mango [1/2 stk, 2P] slik at du får to deler.
Skjær mangodelene i 1 cm biter.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to, fjern frø og finhakk.
Hell væske fra kikerter.
TIPS: Bruk to skjærebrett om det blir for fullt på brettet.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kikerter, soyasaus, honning- og ingefærdressing [1/2 pose, 2P], en stor skvett limesaft og sukker [1/2 ts | 1 ts]. La putre i 2-3 min.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Finhakk mynte og koriander.
Anrett ris i skåler og topp med kikerter, mango, gulrot, agurk og avokado i seksjoner.
Krydre avokado med en klype salt.
Pynt med peanøtter, chili, mynte og koriander.
Server med en klatt asiatisk majones.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.