En fantastisk alt-i-ett-rett! Vi starter med å koke ris med sitrongress, mens vi steker kjøttdeig og pak choi med soyasaus, hoisinsaus og limesaft. Vi topper vår krydrede kjøttdeigbowl med sesamfrø, fersk vårløk og srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Sitrongress
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Olivenolje (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje [1/ 2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min. Fjern sitrongress før servering.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær lime [1/ 2 stk, 2P] i båter.
Grovhakk pak choi.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rød.
Tilsett pak choi, soyasaus, hoisinsaus, salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft.
Rør godt og kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med revet gulrot og kjøttdeig med saus.
Strø over ristet sesamfrø, vårløk og legg på en klatt srirachamajones.
Legg resterende limebåter på siden.