topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kjøttdeigbowl

Asiatisk kjøttdeigbowl

med ristede sesamfrø og sitrongressris

En fantastisk alt-i-ett-rett! Vi starter med å koke ris med sitrongress, mens vi steker kjøttdeig og pak choi med soyasaus, hoisinsaus og limesaft. Vi topper vår krydrede kjøttdeigbowl med sesamfrø, fersk vårløk og srirachamajones.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Sitrongress

1 stk

Pak choi

1 stk

Vårløk

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier848 kcal
Energi (kj)3547 kj
Fett44.8 g
Mettet fett11.2 g
Karbohydrater75.7 g
Sukker10.2 g
Protein34.6 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forebered sitrongress
1

Bank sitrongress med en kjevle.

Kok ris
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
 
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
 
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
 
Fjern sitrongress før servering.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk vårløk. 
 
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
 
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
 
Grovhakk pak choi.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
 
Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet.
 
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Tilsett pak choi, soyasaus, hoisinsaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og en stor skvett limesaft.
 
Rør godt og kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og pak choi har blitt myk.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.
 
Topp med revet gulrot og kjøttdeig.
 
Strø over sesamfrø, vårløk og legg på en klatt srirachamajones.
 
Legg resterende limebåter på siden.