topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingbowl

Asiatisk kyllingbowl

med ingefærris og sesammajones

I dag skal vi lage en smakfull og fargerik rett til middag. Kylling, grønnsaker og ris får god smak av å blandes med ingefær, woksaus og sesammajones. Dette er en ukomplisert og alt annet enn pretensiøs oppskrift, med gode smaker som metter godt.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

1 stk

Vårløk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

300 g

Strimlet kyllingbryst

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier793 kcal
Energi (kj)3318 kj
Fett28.6 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater84.2 g
Sukker21.2 g
Protein45.3 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær fint.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. 

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler - den skal dampes. 

Forbered råvarer
2

Imens risen koker, skjær vårløk i tynne skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Skjær paprika i 2 cm tykke biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, halve skiver.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt og stek i 4-5 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Stek grønnsaker
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme, og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek rødløk, gulrot og paprika i 3-4 min, til møre. Krydre med en klype salt og pepper.

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1 min.

Tilsett woksaus
5

Imens grønnsakene steker, tilsett kylling, asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Varm opp og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett ingefærris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med sort sesammajones og vårløk.