Dra på en kulinarisk reise til asia med denne oppskriften! På under en halvtime tryller vi frem en nydelig fiskerett med ovnsbakt hyse smaksatt med asiatisk dressing og lime, som serveres med luftig ris på siden. Som tilbehør ovnsbaker vi pak choi med ingefær og sesamfrø. Det hele serveres med en klatt kremet asiatisk majones på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
½ stk
Ingefær
1 stk
Vårløk
1 g
Chiliflak
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 stk
Lime
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.
Halver pak choi på langs.
Legg pak choi på et stekebrett med bakepapir.
Strø over salt [1/4 ts | 1/2 ts], ingefær [1 ts | 2 ts] og sesamfrø.
Hell voer en skvett olivenolje.
Halver lime [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.
Tørk hyse med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Ginger Ninja.
Legg hyse i en ildfast form med bakepapir, smør med asiatisk dressing og topp med limeskiver.
Bak hyse og pak choi i ovnen i 12-15 min, eller til hyse er gjennomstekt og pak choi er myk.
TIPS: Hysen er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett ris, hyse og pak choi på tallerkener.
Dryss over vårløk og chiliflak, og server med en klatt asiatisk majones.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.