topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikant limebakt hyse

Pikant limebakt hyse

med sesam-pak choi og jasminris

Dra på en kulinarisk reise til asia med denne oppskriften! På under en halvtime tryller vi frem en nydelig fiskerett med ovnsbakt hyse smaksatt med asiatisk dressing og lime, som serveres med luftig ris på siden. Som tilbehør ovnsbaker vi pak choi med ingefær og sesamfrø. Det hele serveres med en klatt kremet asiatisk majones på siden.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sennep
Egg
Soya
Gluten
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

½ stk

Ingefær

1 stk

Vårløk

1 g

Chiliflak

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier634 kcal
Energi (kj)2652 kj
Fett22.2 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater73.1 g
Sukker6.6 g
Protein37.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered pak choi
2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.

Halver pak choi på langs.

Legg pak choi på et stekebrett med bakepapir.

Strø over salt [1/4 ts | 1/2 ts], ingefær [1 ts | 2 ts] og sesamfrø.

Hell voer en skvett olivenolje.

Forbered fisk
3

Halver lime [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Tørk hyse med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Ginger Ninja.

Legg hyse i en ildfast form med bakepapir, smør med asiatisk dressing og topp med limeskiver.

Ovnsbak fisk og pak choi
4

Bak hyse og pak choi i ovnen i 12-15 min, eller til hyse er gjennomstekt og pak choi er myk.

TIPS: Hysen er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Forbered vårløk
5

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett ris, hyse og pak choi på tallerkener.

Dryss over vårløk og chiliflak, og server med en klatt asiatisk majones.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image