Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Lag denne retten en dag du er virkelig sulten, for her får dere et veldig solid måltid som stilner sulten raskt! Pulled bean bowl med hvitløksris i bunnen, toppet med hjemmesyltet rødløk, gulrotbånd, agurk, pulled beans og stekt speilegg. Drypp over en klatt asiatisk majones, og så er maten klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Agurk
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
1 stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 1)
3 ss
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 stk
Egg (steg 5)
Riv ingefær og hvitløk fint.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok opp. Senk til lav varme. La putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.
Skrell gulrot til lange, tynne bånd.
Skjær rødløk i tynne, halve skiver.
Skjær lime i båter.
Skjær agurk i tynne, halve skiver.
Bland halvparten av rødløken, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], vann [3 ss | 6 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pulled beans og resterende rødløk i 3-4 min.
Tilsett asiatisk woksaus, en skvett limesaft og en stor klype pepper. La putre i 1 min. Overfør til en skål med lokk for å holde på varmen.
Skyll stekepannen og varm opp en ny skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek egg [2 stk | 4 stk] i 4-5 min, eller til ønsket konsistens. Krydre med en klype salt og pepper.
Hell væsken av syltet rødløk.
Anrett hvitløksris, pulled beans, agurk, gulrot og rødløk i dype tallerkener.
Topp med speilegg.
Drypp over asiatisk majones.
Server limebåter ved siden av.