Vi håper du er sulten! I kveld skal vi lage fantastisk koselig mat med masse spennende råvarer. Vi steker reker og wokblanding med herlige krydder. Deretter rører vi inn soyasaus, kokosmelk og nudler. Vi topper herlighetene med frisk koriander, spicy chiliolje og crunchy peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
8 g
Ga-Laksa
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
200 ml
Kokosmelk
1 g
Chiliflak
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
200 g
Wokblanding
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 3)
Kok opp saltet vann i en kjele. Kok nudler i 4-6 min, eller til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.
I mellomtide, finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.
Stek reker og wokblanding.
Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Stek i 3-4 min, eller til grønnsakene begynner å bli myke.
Rør inn Ga-laksa, og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Rør inn soyasaus, kokosmelk og vann [1 dl | 2 dl].
La putre i 1-2 min, eller til sausen har tyknet og rekene er gjennomstekt.
Rett før servering, vend inn nudler og smak til med en klype salt og pepper.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.
Anrett nudler og reker i skåler.
Plukk korianderblad og legg over.
Topp med en skvett hvitløk- og chiliolje og et dryss peanøtter.