Asiatisk reke og nudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk reke og nudelwok

Asiatisk reke og nudelwok

med frisk koriander og spicy chiliolje

Vi håper du er sulten! I kveld skal vi lage fantastisk koselig mat med masse spennende råvarer. Vi steker reker og wokblanding med herlige krydder. Deretter rører vi inn soyasaus, kokosmelk og nudler. Vi topper herlighetene med frisk koriander, spicy chiliolje og crunchy peanøtter.

Tags:
Sterk
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Peanøtter
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

8 g

Ga-Laksa

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

200 ml

Kokosmelk

1 g

Chiliflak

1 stk

Hvitløk

1 pose

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

200 g

Wokblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier724 kcal
Energi (kj)3030 kj
Fett36.2 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater69 g
Sukker8.3 g
Protein28.9 g
Natrium225 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp saltet vann i en kjele. Kok nudler i 4-6 min, eller til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.

I mellomtide, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek reker og grønnsaker
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme. 

Stek reker og wokblanding.

Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Stek i 3-4 min, eller til grønnsakene begynner å bli myke. 

Rør inn Ga-laksa, og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Bland sammen
3

Rør inn soyasaus, kokosmelk og vann [1 dl | 2 dl].

La putre i 1-2 min, eller til sausen har tyknet og rekene er gjennomstekt.

Rett før servering, vend inn nudler og smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.

Server
4

Anrett nudler og reker i skåler.

Plukk korianderblad og legg over.

Topp med en skvett hvitløk- og chiliolje og et dryss peanøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image