topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk rekewok

Asiatisk rekewok

med spinat- og hvitløksris og soyastekt brokkoli

I dag går den kulinariske reisen til Asia, og vi skal lage en herlig reke- og brokkoliwok med sesamfrø, soyasaus og woksaus. Vi serverer wok med fyldig spinat- og hvitløksris, og avokadoskiver krydret med sesamfrø.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Sesam
Skalldyr
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Brokkoli

1 stk

Avokado

5 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier631 kcal
Energi (kj)2639 kj
Fett19.6 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker14.5 g
Protein25.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 11 min.  

Tilsett spinat
2

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Ta kjelen av varmen etter 11 min og bland raskt spinat i kjelen med ris. La hvile under lokk frem til servering.

TIPS: Risen og spinaten skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
3

Imens risen koker, skjær brokkoli i 1 cm buketter og stilken i 1 cm biter.

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær så i tynne skiver og topp med salt, pepper og en klype sesamfrø.

Stek brokkoli
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek brokkoli (med stilk) og en skvett soyasaus i 3-4 min, til brokkolien begynner å mykne.

Tilsett reker
5

Tilsett reker og resterende sesamfrø [1/2 pakke, 2P] i stekepannen. Stek i 2-3 min, til gjennomstekt.

Tilsett resterende soyasaus og asiatisk woksaus, ta stekepannen av varmen og bland godt. Krydre med salt [1/4 ts |1/2 ts] og en klype pepper.

TIPS: Rekene er ferdig når de er rosa utenpå og ugjennomsiktige i midten.

Server
6

Rør opp ris og spinat med en gaffel så det blir luftig.

Anrett ris og avokado på tallerkener.

Topp med reker og brokkoli.