I dag går den kulinariske reisen til Asia, og vi skal lage en herlig reke- og brokkoliwok med sesamfrø, soyasaus og woksaus. Vi serverer wok med fyldig spinat- og hvitløksris, og avokadoskiver krydret med sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
250 g
Brokkoli
1 stk
Avokado
5 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
150 g
Langkornet hvit ris
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 5)
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 11 min.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Ta kjelen av varmen etter 11 min og bland raskt spinat i kjelen med ris. La hvile under lokk frem til servering.
TIPS: Risen og spinaten skal dampes, så ikke fjern lokket.
Imens risen koker, skjær brokkoli i 1 cm buketter og stilken i 1 cm biter.
Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær så i tynne skiver og topp med salt, pepper og en klype sesamfrø.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek brokkoli (med stilk) og en skvett soyasaus i 3-4 min, til brokkolien begynner å mykne.
Tilsett reker og resterende sesamfrø [1/2 pakke, 2P] i stekepannen. Stek i 2-3 min, til gjennomstekt.
Tilsett resterende soyasaus og asiatisk woksaus, ta stekepannen av varmen og bland godt. Krydre med salt [1/4 ts |1/2 ts] og en klype pepper.
TIPS: Rekene er ferdig når de er rosa utenpå og ugjennomsiktige i midten.
Rør opp ris og spinat med en gaffel så det blir luftig.
Anrett ris og avokado på tallerkener.
Topp med reker og brokkoli.